Възпитаници на Средно училище  Христо Смирненски“ в Стара Загора се

...
Възпитаници на Средно училище  Христо Смирненски“ в Стара Загора се
Коментари Харесай

Старозагорски деца рисуваха полет на крилете на птица

Възпитаници на Средно училище  „ Христо Смирненски “ в Стара Загора се включиха в Пленер по изобразително изкуство на тематика „ Да полетим на крилете на птиците “.

В него участваха възпитаници от пети до седми клас, както и деца от групите за целодневна организация на образователния ден. Под управлението на преподавателя по изобразително изкуство Албена Василева, учениците с огромно предпочитание и усърдие сътвориха красиви рисунки, изобразяващи визиите им за полета на птиците.

Да предизвикват дребните художници пристигнаха родители и учители, както и директорката Пенка Трандева. Тя похвали участниците и им благодари за старанието и хубавите рисунки.

Училището има съществени обичаи в изобразителното изкуство. Шестокласничката  Ани  Миленова е номинирана за премия в Националния конкурс за детска рисунка на тематика “ Златният храм в сърцето ми “, проведен от Фондация “ Устойчиво развиване за България “, София във връзка 120 години храм – монумент „ Рождество Богородично “, Шипка.

Конкурсът цели да увеличи интереса на учениците към проучването на героичната история на Руско-турската Освободителна война 1877-1878 година и историята по издигането на Храм-паметника „ Рождество Христово “, да даде опция за изява на креативните качества на младите художници, на персоналното отношение на участниците към Храма, неговата история и актуалност, както и своята психика, отношението им към духовността.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР